IMG_1224
galareta z golonki
IMG_1272
przepis na pasztet świąteczny
Marta

paszteciki drożdżowe przepis na thermomix

składniki:

• 2 i 1/2 MT wody letniej

• 30 g drożdży

• 2 łyżki oleju

• 1 łyżeczka cukru

• 1 łyżeczka soli

• 500g maki pszennej

• 1 żółtko

farsz dowolny ja zrobiłam grzyby z cebulką zasmażane na masełku tu przepis

przygotowanie:

• Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego i wyrobić ciasto – czas 3 min, obroty poz. Interwał.

• Rozwałkować ciasto na grubość 4 mm.

• Nałożyć dowolny farsz.

• Zawinąć ciasto, zakleić i posmarować żółtkiem.

IMG_1280

• Pociąć na 5 cm kawałki.

IMG_1281

• Blachę lekko posypać mąką.

• Ułożyć paszteciki.

• Piec w temp. 180 st- do uzyskania złotego koloru.

IMG_1285

• Podawać z barszczem czerwonym

IMG_1339

Paszteciki upieczone można zamrozić, a następnie podgrzać ok. 15-20 min w temp. 180 st.

IMG_1295

IMG_1287

IMG_1343

IMG_1286

No Comments, Be The First!