DSC05452
piaskowa babka wielkanocna
IMG_1554
jak zrobić śledzie pod pierzynką
Marta

żurek w „trzy minuty i osiem sekund”

Żurek w „trzy minuty i osiem sekund”
Szynkę pokroić w paseczki, kiełbasę pokroić w drobną kostkę  i włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostki rosołowe: pietruszkę z lubczykiem i grzybową ,dodać majeranek- gotować przez chwilę, aż kiełbasa i szynka odda swój aromat, dodać żurek, śmietanę, doprawić do smaku magi, pieprzem cytrynowym, podawać z jajkiem i grzankami, posypać świeżą natką pietruszki.

dłuższa wersja dla chętnych:
można dodać boczek wędzony w kawałku, który potem zjemy z chlebkiem i majonezem…koniecznie na ciepło, można też dodać grzyby świeże lub mrożone lub suszone , wcześniej namoczone w wodzie.

IMG_4902

IMG_4903

IMG_4911-2

 

No Comments, Be The First!