IMG_1554
jak zrobić śledzie pod pierzynką
DSC08598
jaja w chmurkach
Marta

babka „bieluch” z samych białek

Składniki:

• 7  białek

• 1 szklanka cukru

• 2 łyżki cukru waniliowego

• 250 g margaryny

• 3/4 szklanki mleka

• 3 szklanki mąki pszennej

• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

• szczypta soli

przygotowanie:

Margarynę roztopić i przestudzić, mleko podgrzać do temp pokojowej, Białka ubić ,dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do uzyskania sztywnej , lśniącej piany, dodać powoli margarynę, mleko, gdy się wszystko połączy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec 45 min w 170 st, można dodać kakao. Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem:)

IMG_3730

IMG_3731

IMG_3733

IMG_3734

No Comments, Be The First!