DSC06053
schab gotowany w marynacie
DSC05802
karpatka z ciasta francuskiego
Marta

likier jajeczny -adwokat przepis na thermomix

składniki:

• 6 żółtek

• 250 g  cukru

• 1 cukier waniliowy

• 250 ml skondensowanego mleka niesłodzonego

• 250 ml czystej wódki

przygotowanie:

Żółtka cukier i cukier waniliowy włożyć do naczynia miksującego i podgrzewać- czas 10 min/temp. 80 st C / obroty pozycja 3.

Po 5 minutach, przez otwór w pokrywie naczynia wlać skondensowane mleko,  przy włączonym urządzeniu, następnie wlać wódkę.

Przelać do butelki, pozostawić do wystygnięcia  :)

DSC08936

DSC08940

DSC08944

IMG_8454

IMG_8458

IMG_8459

IMG_8463

IMG_8467

DSC01037

DSC01038

DSC01039

No Comments, Be The First!