IMG_1755
tort czekoladowo – serowo – malinowy
IMG_4595
pod białą chmurką
Marta

Bułeczki z ciasta francuskiego

Pyszne bułeczki z ciasta francuskiego z serem i cynamonem.

składniki:

• ciasto francuskie – gotowe

• ser biały typu włoskiego

• 1 jajko

• 2 łyżki cukru – do smaku

• cukier waniliowy

• cynamon

przygotowanie:

Rozwijamy ciasto francuskie.

image

Widelcem ugniatamy w miseczce ser z jajkiem , cukrem i cukrem waniliowym.

image

Ugnieciony ser wykładamy na ciasto, posypujemy cynamonem.

image

i zawijamy w rulonik.

image

image

Gotowy rulonik dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki.

image

Tak przygotowane bułeczki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy na złoty kolor około 30 minut.

image

image

image

 

 

No Comments, Be The First!