image
Bułeczki z ciasta francuskiego
image
Pudding z mleczkiem kokosowym, nasionami chia i mango
Marta

pod białą chmurką

  • Październik 09, 2015
  • DESERY
  • Brak komentarzy
składniki:

• 3 galaretki ( tu różowa, fioletowa, niebieska)

• 3 serki danio waniliowe lub kokosowe

• wisienki koktajlowe do dekoracji, listki mięty, lub dowolne owoce

• dodatkowo bita śmietana

sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody  250 ml. i dodajemy połowę opakowania serka waniliowego, roztrzepujemy rózgą, czynność tą powtarzamy z każdą galaretką. Do pucharka wlewamy pierwszy kolor galaretki i wkładamy do lodówki, czekamy aż się zsiądzie, gdy całkowicie zastygnie wlewamy następny kolor i znowu do lodówki i tak 3 razy.

IMG_4569

IMG_4566

Gdy wszystkie warstwy zastygną dekorujemy galaretkę pozostałym serkiem, lub bita śmietaną, wisienką i miętą. Jeśli chcemy przyśpieszyć proces tężenia galaretki chłodzimy ją w zamrażalniku. Szybki i prosty deserek:)

IMG_4595

IMG_4599

 

No Comments, Be The First!