image
Rurki z kremem
image
Leśny mech
Marta

Maca

SMAKI DZIECIŃSTWA

No i niech mi ktoś powie, ze tego nie lubi…:)

składniki:

• 2 -3 szklanki mąki

• 1 szklanka ciepłej wody

• 1 łyżeczka soli

• 1 jajko

przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto stopniowo dodając wody., ciasto ma mieć konsystencję ciasta na pierogi i nie powinno przyklejać się do ręki, rozwałkować wycinać radełkiem dowolne kawałki. ja piekłam to w mojej machinie do gotowania. ale można również upiec w piekarniku w 250 st do zarumienienia ciasta piec z dwóch stron.Blaszkę posmarować olejem i oprószyć mąką. Można podawać z dowolnym dipem , konfiturami, czy masłem czosnkowym lub schrupać same.image

image

image

image

tu wersja zapiekana z serem żółtym w środku

image,

No Comments, Be The First!