image
pesto ze szpinaku i bazylii
Marta

Rafaello

  • Maj 29, 2016
  • DESERY
  • Brak komentarzy

 

 

składniki:

• 125 ml wody

• 200 g cukru

• 250 g pełnego mleka w proszku

• 200 g miękkiego masła

• 160 g wiórek kokosowych

• 2 wafle

• opakowanie migdałów

przygotowanie:

Migdały zalać wrzątkiem zostawić na ok 10 minut i obrać ze skórki.

Wodę zagotować i rozpuścić w niej cukier.

Kiedy mieszanka wystygnie wlać ją do miski i dodać mleko w proszku, 1oo g wiórek kokosowych, masło i bardzo drobno pokruszone wafle.

Wszystkie składniki wymieszać mikserem.

Z masy formować małe kulki wielkości rafaello, wkładając do środka migdała. Przygotowane kuleczki obtaczać w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki, aby stężały.

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

 

No Comments, Be The First!