DSC00241
woda z miętą i winogronem
DSC01109
tort worek z dukatami-serowo orzechowy
Marta

tatar

Odkąd pierwszy raz spróbowałam tatara to danie na dobre zagościło w moim domku.

DSC00960 DSC00970

składniki :

?polędwica wołowa

?cebulka

?ogórki kiszone / lub w occie

?grzybki w occie

?oliwa z oliwek

?żółtko

?pieprz świeżo mielony

?maggi /sól

?chleb tostowy

?natka pietruszki do dekoracji

przygotowanie:

mięsko mielimy,

DSC00912

dodajemy oliwę, przyprawiamy do smaku pieprzem ,sola ewentualnie maggi, formujemy tatara na talerzyku,

w środku robimy miejsce na żółtko

DSC00914

i delikatnie ,żeby się nie rozlało wkładamy do środka

DSC00917

Cebulkę, ogórki i grzybki drobno siekamy

DSC00929

DSC00933

DSC00932

Robimy grzanki z chleba tostowego opiekamy go w opiekaczu lub piekarniku ja niczym go nie smaruję i układamy ładnie na talerzu dekorujemy natka pietruszki i gotowe :)

DSC00938

DSC00941

IMG_8447

DSC00965 DSC00976

sIMG_8448

SMACZNEGO :)

2 Comments
  • Robert • 11 listopad 2014 at 13:02

    był świetny, polecam

    • Marta
      Marta • 12 listopad 2014 at 00:06